Tip: check het buitenschilderwerk!

Weet je niet goed waar je moet beginnen met het onderhoud aan je woning en waar je precies op moet letten? Om je woning of bedrijfspand in topconditie te houden gaan wij regelmatig tips geven. Tip #1 kun je hier terugvinden.

Hierbij tip #2: check het buitenschilderwerk!

Heeft de buitenkant van je huis een nieuwe laag verf nodig? We raden aan om het buitenschilderwerk te checken voordat je dit gaat doen. Een verflaag beschermt je woning tegen de zon, wind en regen. Maar wanneer de verflaag op bijvoorbeeld houten deuren en ramen er niet meer goed op zit, kan het zijn dat ze gaan klemmen. Bovendien kan er houtrot zijn opgetreden. Het hout van je ramen of deuren zal dan eerst hersteld moeten worden. 

Let bij het controleren van het buitenschilderwerk op barsten, kale plekken en scheuren. Dit zijn indicaties dat het schilderwerk en/of het hout eronder gerepareerd moet worden. In de winter en zomer slijt het schilderwerk het meest. Daarom kun je het beste je woning checken in het voor- en najaar. 

Je buitenschilderwerk kun je makkelijk zelf vervangen, maar wanneer je last hebt van houtrot kan je dit het beste uitbesteden. Weet je niet zeker of het hout vervangen moet worden? Neem contact met ons op! Wij helpen graag bij al het onderhoud aan je woning en bedrijfspand.