Tip: controleer voegwerk!

Weet jij ook niet goed waar je moet beginnen met het onderhoud aan je woning? Waar je op moet letten? En of onderhoud echt nodig is of dat die ene scheur in de gevel geen kwaad kan? Hou dan deze pagina in de gaten, want wij gaan jullie regelmatig tips geven om je huis (en bedrijfspand) in topconditie te houden!

Bij deze tip #1: controleer het voegwerk van je huis!

We raden aan om regelmatig even de gevel van je woning te controleren. Het kan namelijk altijd zo zijn dat er schade aan de voegen is opgetreden. Deze schade kan je herkennen aan gaten of scheuren in het voegwerk. Dit kan door het weer zijn gekomen, maar het kan ook een gevolg zijn van het verouderingsproces van je woning.

Wanneer je schade hebt vastgesteld aan de voegen, is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Hoe langer je hiermee wacht, hoe groter de kans op problemen. Want als er gaten en scheuren in het voegwerk van je gevel zitten, kan water en ongedierte je woning binnenkomen. Daarnaast kan het de gevelstenen van je huis aantasten. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

De reparatie kan je zelf doen, maar ga voorzichtig te werk bij het uithakken of -slijpen van het voegwerk. Je kan hierbij namelijk heel makkelijk de gevel beschadigen. Hulp nodig bij het vervangen van je voegen of laat je het liever aan vakmensen over? Neem contact met ons op! Wij helpen graag bij al het onderhoud aan je woning en bedrijfspand.