Tip: controleer je dakpannen!

Weet jij ook niet goed waar je moet beginnen met het onderhoud aan je woning? Waar je precies op moet letten? En of onderhoud echt nodig is of dat die ene scheur in de gevel geen kwaad kan? Om je woning in topconditie te houden geven wij regelmatig tips. Het is tijd voor onze derde tip!

Bij deze tip #3: controleer je dakpannen!

Nu de zomer ten einde loopt is het belangrijk om je dakpannen te controleren. Je wil niet dat je last krijgt van een lekkage wanneer het een keer hard regent. Dakpannen die kapot zijn, zijn weggewaaid of scheef liggen kunnen namelijk voor een lekkage zorgen. Dit is niet altijd zichtbaar aan de binnenkant van je woning, maar het kan wel voor houtrot zorgen. Bovendien kan dit in de winter bevriezen en dan kunnen je dakpannen gaan scheuren. Dit wil je voorkomen!

Door de verschillende weersinvloeden heeft je dak veel te verduren. Let bij het controleren van je dak op gebroken of scheefliggende dakpannen. Wellicht zijn er zelfs een aantal weggewaaid. Eventuele problemen wil je graag voor de winter opgelost hebben.

Je kan zelf eenvoudig de staat van je dakpannen controleren. Heeft je dak onderhoud nodig of laat je de controle graag aan een professional over? Wij helpen graag bij al het onderhoud aan je woning. Wij hebben al veel dakrenovaties uitgevoerd en we weten precies waar we op moeten letten. Neem contact met ons op!

Lees ook de eerste twee tips die wij hebben gegeven.