Tip: leeg de dakgoten!

Weet je niet goed waar je moet beginnen met het onderhoud aan je woning en waar je precies op moet letten? Om je woning of bedrijfspand in topconditie te houden gaan wij regelmatig tips geven. De eerste drie tips kun je hier terugvinden.

Dan is het nu tijd voor tip #4: leeg je dakgoten!

Een aantal klussen in en om het huis kan je het beste in het najaar uitvoeren. Nu het kouder wordt en de bladeren weer langzaam van de bomen vallen is het van belang om je dakgoten te controleren. Bladeren en takjes van bomen komen namelijk in je dakgoot terecht. Dit kan ervoor zorgen dat vuil zich ophoopt en regenwater niet meer goed wegloopt. De dakgoten kunnen bij een flinke regenbui overstromen en/of gaan lekken door het extra gewicht. Hierdoor verouderen de dakgoten sneller. Bovendien kan het water bij een dakraam je woning binnenlopen wanneer die zich bij de dakgoot bevindt. 

Dit kun je eenvoudig zelf doen wanneer je dakgoten goed bereikbaar zijn. Zijn je dakgoten moeilijk bereikbaar of bevinden ze zich op te grote hoogte, laat deze klus dan aan een vakman over. 

Is je woning toe aan een gehele dakrenovatie? Neem contact met ons op! Wij helpen graag bij al het onderhoud aan je woning en bedrijfspand.

Lees ook de eerste drie tips die wij hebben gegeven.